יעילות נוגדי דיכאון לטיפול במיגרנות

בחירת טיפול מיגרנה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון מיגרנה!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

תרופות נוגדות דיכאון לטיפול במיגרנהמיגרנה היא גורם שכיח לכאב ראש ומוכרת כאחד הגורמים המובילים לפגיעה בתפקוד היומי של בני אדם ברחבי העולם. שכיחות המיגרנה גבוהה יותר בקרב נשים אך יחד עם זאת, איננה פוסחת על גברים. מיגרנה מתבטאת ככאב ראש המתואר כ"פועם".

את המיגרנה מלווים תסמינים כגון: רגישות לאור, רעש או תזוזות. מיגרנה עשויה להגיע עם תחושת בחילה ואף עם הקאות. בחלק מסוים מהסובלים ממיגרנה, מקדים את ההתקף מצב של "אאורה", מצב שבו יש תופעות ויזואליות והפרעות ראיה.

מה יכול לעורר מיגרנה?

אורות בהירים, קולות, רעב, מזג אוויר סוער או שינויים בלחץ הברומטרי, שינויים הורמונליים, חוסר שינה, אלכוהול ועוד – כל אלו יכולים להוות "טריגרים" להתקף מיגרנוטי או להחריף התקף קיים.

מהן התרופות נוגדות הדיכאון?

תרופות אלו משפיעות על מערכת העצבים המרכזית בצורות שונות. כמו למשל השפעה על הפעילות הביוכימית במוח. במהלך השנים התפתחו תרופות רבות ממשפחות שונות: משפחת ה-SSRIs; משפחת הSNRIs; ומשפחת ה TCAs – Tricyclic Antidepressant – משפחה המשמשת למניעת מיגרנות. כלומר התרופות נוגדות הדיכאון מגוונות ולכן יש להתאים את התרופה הנכונה למצב המתאים.

תרופות נוגדות דיכאון עשויות לסייע במניעה של מיגרנות:

תרופות נוגדות דיכאון נמצאו יעילות במניעה של מיגרנה, הורדת התדירות של המיגרנה וחוזקה. מהתרופות נוגדות הדיכאון, המשפחה המשמשת למטרה של מניעת מיגרנות היא משפחת ה Tricyclics – בתוכן תרופות כמו: Amitriptyline ו Nortriptyline ועוד, המשמשות למטרה זו.

עוד בשנת 1976, במאמר שפורסם בכתב העת הרפואי – "Neurology" שמטרתו הייתה לבדוק את השפעתה של התרופה Amitriptyline – תרופה למניעת דיכאון ממשפחת הTricyclics, על מניעת מיגרנות, נבדקו 110 איש הסובלים ממיגרנה, במאמר נמצא כי מעל 77 מהחולים הביעו הטבה של מעל 50% במצב המיגרנה שלהם.

תוצאות אלו הביאו את החוקרים למסקנה כי התרופה הייתה יעילה במניעת מיגרנות. כלומר – הבנת הקשר בין תרופות נוגדות דיכאון לבין מניעת מיגרנות איננו חדש ויש לו ביסוס מזה עשרות שנים.

במאמר חדש יותר, משנת 2008 שפורסם בכתב העת "Clinical Neurology and Neurosurgery", בדקו 73 חולים עם כאב ראש מגרנוטי. במאמר זה בדקו את ההשפעה של תרופה אנטי אפילפטית אך גם תרופה נוגדת דיכאון –  Amitriptyline (תרופה ממשפחת הTricyclics) על הנחקרים. בין יתר תוצאות המחקר, כתבו החוקרים כי הטיפול בתרופה נוגדת הדיכאון זו הראה יעילות במניעת התקפים מיגרנוטיים.

מדוע חשוב להתייעץ עם הרופא בעת בחירת הטיפול ובלקיחת התרופות?

כמו כל תרופה, גם לתרופות נוגדות הדיכאון ישנן תופעות לוואי כמו:

  • פה יבש
  • עצירות
  • ראייה מעורפלת
  • עליה במשקל
  • ירידה בלחץ דם
  • ישנוניות

בנוסף יש להבין שהפסקת התרופה בבת אחת עשויה לגרום לתופעות לוואי ולכן יש לעשות זאת בהדרגה, ושילוב תרופות טריפטנים עם נוגדי דיכאון מסוג SNRI או SSRI, מצריך התייעצות עם רופא עקב החשש לאינטרקציה בין תרופתית.

לכן יש להתייעץ עם הרופא בעת לקיחת התרופות. תרופות נוגדות דיכאון הוכיחו מזה שנים יעילות במניעה של מיגרנה במקרים המתאימים. יש לזכור, כי את התרופות יש לקחת בהמלצתו של רופא.

מיגרנה בעקבות מחסור בויטמינים

המרכז לטיפול ואבחון מיגרנה

המרכז לטיפול ואבחון מיגרנה מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון מיגרנה, כל מה שרציתם לדעת על מיגרנה במקום אחד. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:

מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!
דילוג לתוכן