המרכז לטיפול ואבחון מיגרנה

מיגרנה שקטה – כך תתמודדו

מהי מיגרנה שקטה?מיגרנה שקטה  היא בעיה בתפקוד הנוירולוגי שאינה מלווה בכאבי הראש האופייניים המוכרים, אך היא גורמת לחוסר נוחות ולחוסר שקט שפוגעים בתפקוד היומיומי.

מיגרנה שקטה ניתנת לטיפול בעזרת תרופות וכן בהימנעות מחשיפה לגורמים המעוררים אותה.

גורמים מעוררים של מיגרנה שקטה

מיגרנה שקטה יכולה להתפתח מאותם הגורמים המעוררים מיגרנות המתבטאות בכאב כגון:

גורמים נוספים הם גורמים סביבתיים הכוללים אורות בהירים או מהבהבים, רעש חזק ומזג אוויר קיצוני של חום או קור. שינויים הורמונליים גם הם בעלי השפעה במצבים של וסת או הריון. שינויים בהרגלים או הרגלים לא נכונים המתבטאים  במתח נפשי, חוסר שינה ודילוג על ארוחות עלולים להוות גורם מעורר מיגרנה.

מהם הסימפטומים?

מיגרנה שקטה מתאפיינת באותם הסימפטומים הנלווים לכל מיגרנה אחרת, אך ללא הכאבים הרגילים והברורים בהם מתבטאת המיגרנה. התסמינים והסימנים להופעת מיגרנה שקטה כוללים תחושה של "היפר" – חוסר שקט, עייפות יתר, תחושת נוקשות במיוחד באזור הצוואר, צורך מוגבר במתן שתן, עצירות או שלשולים.

בנוסף, קיימים אליהם תסמינים חזותיים הנמשכים לרוב כשעה בהם הסובל ממיגרנה שקטה יבחין בקווים גליים או משוננים, אורות מהבהבים, נקודות אור, כתמים וראייה של מנהרה. תיתכן אף השפעה על חושים נוספים המבטאת בבעיות שמיעה, טעם וריח מוזרים, תחושת עקצוץ, חולשה וקושי לזכור ולהתבטא.

אמנם קיים קושי לאבחן ולחוש את כאב הראש אולם הוא קיים ועשוי להשפיע ולגרום להקאות, קלקול קיבה, נזלת, סחרחורת, רגישות לאור, צלילים, מגע ותנועה ובלבול. לא כל המיגרנות מתאפיינות באותם הסממנים ומשתנים אפילו באותו אדם והתופעות הנלוות הינן בלתי צפויות.

התופעות המוחיות המופיעות בעת המיגרנה הן של ירידה בתפקוד ובפעילות המוחית בעיקר בשכבה העליונה של המוח – קליפת המוח כאשר חלק זה הוא בעל השפעה על הראייה החזותית בנוסף נוצרים שינויים בתפקוד האונה הקודקודית ובאונה הטמפורלית המסבירים את התחושות והסימפטומים השכיחים של המיגרנה.

 

איך מאבחנים מיגרנה שקטה?

מומחים בתחום מסכימים כי נכון לבדוק את ההרגלים היומיומיים שלכם הכוללים את מה שאתם אוכלים ושותים, הרגלי שינה ושינויים בה וכן גורמי מתח. במקביל יש לעקוב אחר הסימפטומים המופיעים, על זמן הופעתם והיעלמותם. יומן מעקב שכזה בנוסף להיסטוריה הרפואית יקל על הרופא לאבחן את מקור הבעיה.

במקרים נדירים הסימפטומים עלולים להצביע בעיה רפואית חמורה אחרת כגון דימום במוח או שבץ ועל מנת לשלול זאת מתבצעות בדיקות MRI או CT.

טיפול ומניעה

למעלה ממאה תרופות זמינות לטיפול במיגרנה ולעיתים יש לנסות תרופות שונות על מנת למצוא את הטיפול המתאים ביותר. חשוב ליידע את הרופא בדבר תרופות אחרות אותן אתה נוטל על מנת להימנע מתופעות לוואי. לאחר איתור הגורמים המעוררים יש להימנע מחשיפה אליהם, הרופא עשוי אף להמליץ על תרופות למניעת הופעת המיגרנה ולא רק להקלת הסימפטומים שלה.

כמובן יש להקפיד על הרגלים נכונים: אכילה טובה ונכונה, מנוחה רבה, פעילות גופנית ומציאת דרכים להקלה על מתח נפשי ושליטה בו ככל שניתן.

Exit mobile version