איך למנוע ולטפל במיגרנה במהלך הביוץ?

בחירת טיפול מיגרנה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון מיגרנה!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

מיגרנה בזמן ביוץמיגרנה במהלך הביוץ מתבטאת בכאבי ראש המופיעים בתקופות שלפני הופעת המחזור החודשי, באמצע הווסת ובתקופת הביוץ.

לא כל הנשים חוות כאבים אלו, והם מתבטאים בדרך כלל בכאבים קלים עד בינוניים, המתרחשים בשני צידי הרקות.

כאבים אלו מעידים על תחילת הביוץ ומסייעים לנשים לקבוע את היום המדויק בחודש בו ניתן לסייע להתעברות או למנוע אותה, אך אין להסתמך על הופעת הכאבים לבדם כמדד ודאי לתחילת הביוץ.

חלק מהנשים עלולות לסבול ממיגרנות מתמשכות או מכאבי ראש עזים, רופאים וחוקרים לא הצליחו לזהות את מקור הבעיה, ומה שמחמיר את התסמינים הוא העובדה שנשים המנסות להיכנס להריון, נאלצות להימנע מנטילת משככי כאבים רגילים.

שינויים הורמונאליים?

הסברה הרווחת בעולם הרפואה היא כי כאבי הראש מתרחשים כאשר ביצית בשלה משתחררת על ידי זקיק בשחלה, והכאב עשוי להיות קשור לתופעות לוואי של השינויים ההורמונאליים, במיוחד בהקשר העלייה החדה בפרוגסטרון, המתרחשים במהלך מחזור הביוץ.

תסמיני מיגרנה במהלך הביוץ

התסמינים מתחילים ככאב ראש חד צדדי ופועם. חלק מהנשים חוות מיגרנות כואבות ביותר הנמשכות בין מספר שעות עד יומיים, אך יתכן שאחרות יחוו כאבים בודדים במרכז המצח, הנמשכים כשעה. תסמינים חמורים עלולים להיות מלווים בבחילות, הקאות, סחרחורות, חום גבוה, רגישות לאורות בהירים וצלילים חדים, או קשיי נשימה, אך בדרך כלל הכאב מתון ואינו מפריע לשגרת היומיום.

לעיתים קיימים מספר מצבים רפואיים העלולים להחמיר את הכאב, הנחשבים לתסמינים מיוחדים הקשורים לתקופת הביוץ. אלו הם כאבי תופת חוזרים ונשנים, שהם כה חמורים עד שהם מונעים אפשרות לעסוק בפעילות רגילה ויש צורך להתייעץ עם רופא בהקדם האפשרי. זהו אינו סימן רגיל של ביוץ, והכאבים עשויים להצביע על מצב בריאותי אחר.

מגוון טיפולים

קיימות שיטות טיפול שונות, אך יש לזכור כי כל התרופות כרוכות בתופעות לוואי, ויש לדון בהן עם הרופא. במקרים מסוימים יש צורך בטיפול תרופתי חזק, וכשההתקפים תכופים ביותר, חמורים או משביתים פעילות, קיים צורך גם בטיפול מונע.

טיפול הורמונאלי

טיפול זה ניתן כשטיפולים סטנדרטיים אינם מסייעים. זהו טיפול מצוין, הכרוך בצריכת אסטרוגן משלים הניטל בבליעה או דרך העור. אסטרדיול, במינון של 0.5 מיליגרם פעמיים ביום, או תרופה הניתנת דרך העור במינון של מיליגרם אחד, הן שיטות הטיפול המועדפות של אסטרוגן, היות והן אינן מפריעות לפעילויות אחרות של אסטרוגן.

לנשים הנוטלות גלולות למניעת הריון המכילות אסטרוגן ופרוגסטרון מסורתי במשך 21 ימים בחודש, ניתן לקבוע תוספת אסטרוגן אותה יש להתחיל ביום האחרון של חבילת הגלולות. גישה נוספת היא נטילת הגלולות למניעת היריון מידי יום, כלומר, ללא הפסקה חודשית, במשך שלושה חודשים עד חצי שנה. שיטה זו הפכה להיות מקובלת ובטוחה כשיטת טיפול מונע.

טיפול תרופתי

תרופות שונות יעילות למיגרנות חמורות וכוללות תרופות אנטי דלקתיות שאינן סטרואידיות, טריפטנים, ותרופות חזקות של פרצטמול. אם לא ניתן לשלוט בהתקפים חמורים עם תרופות אלו, יש לשקול טיפול במשככי כאבים חזקים יותר, או סטרואידים.

טיפולי מניעה למיגרנה

נשים הסובלות מהתקפי מיגרנה תכופים וחמורים, זקוקות לטיפול מונע. מינון התרופות ניתן לפני הווסת, ונועד לטווח הקצר. תרופות אלו כוללות נתרן נפרוקסן, במינון של 550 מיליגרם פעמיים ביום, תרופות אנטי דלקתיות שאינן סטרואידיות, תרסיסי אף, הזרקה פעמיים ביום או מגנזיום במינון של חמש מאות מיליגרם פעמיים ביום.

תרופות אלו יעילות ואינן כרוכות בסיכון לפתח התמכרות. הן טובות יותר כטיפול מונע, אם מתחילים לצרוך אותן כיממה עד יומיים לפני תחילת תהליך הביוץ הצפוי.

מיגרנה בעקבות מחסור בויטמינים

המרכז לטיפול ואבחון מיגרנה

המרכז לטיפול ואבחון מיגרנה מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון מיגרנה, כל מה שרציתם לדעת על מיגרנה במקום אחד. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:

מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!
דילוג לתוכן