כאב ראש ריבאונדי: זה יכול לקרות לכל אחד ואחת

בחירת טיפול מיגרנה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון מיגרנה!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

תרופות, מעצם המהות שלהן, מיועדות להקל עלינו, להפחית את תסמיני המחלות שאנו סובלים מהן ולאפשר לנו להתגבר עליהןכאב ריבאונדי בהצלחה. אולם כידוע, לתרופות יש גם צדדים שליליים. לכל תרופה יש תופעות לוואי וגם סיכונים בעת נטילה ממושכת או בלתי מבוקרת שלהן.
כאב ריבאונדי נכנס לתמונה בנקודה הזו בדיוק. למרות שמעטים באוכלוסייה יודעים במה מדובר, בפועל מדובר באחת ההשלכות היותר שכיחות של השימוש בתרופות.

מהו בעצם כאב ריבאונדי?

כאב ריבאונדי – או למעשה כאב ראש ריבאונדי – הוא מצב בו אנחנו חווים כאבי ראש לאחר נטילת תרופות מסוימות וכתוצאה מהשימוש בהן. מדובר בלא מעט תרופות, הן תרופות מרשם והן כאלה הזמינות לכל דורש בבית המרקחת, המשמשות להתמודדות עם אינספור בעיות רפואיות נפוצות: משככי כאבים כלליים, תרופות נוגדות דלקת, טריפטנים, תרופות לטיפול משולב ועוד.

דפוס הכאב המאפיין את התופעה הוא די ייחודי. בשלב הראשון, בעקבות ההשפעה החיובית של חלק מהתרופות, עשוי האדם לחוש הקלה בדרגת הכאב שהוא חווה. אלא ההשפעה של תרופות אינה נמצאת לנצח. כעבור פרק זמן מסוים, לרוב כמה שעות, עלולים להופיע כאבי ראש בעוצמה גבוהה פי כמה ממה שהאדם חווה קודם לכן. כאבים אלו, מיותר אולי לציין, מקשים עוד יותר את ההתמודדות שלו עם המחלה הרפואית או הבעיה שהוא סובל ממנה ועלולים לשבש את שגרת החיים וההתנהלות היום-יומית שלו.

מהם הגורמים העיקריים לכאב ריבאונדי?

חשוב לציין שכאב ריבאונדי נפוץ הרבה יותר ממה שאתם עשויים לחשוב. למעשה, כאב ראש ריבאונדי הוא הגורם השלישי בשכיחותו לכאבי ראש, כאשר הסוגים היחידים שמקדימים אותו הם כאבי ראש מתחיים ומיגרנות.

מאחורי כל מצב רפואי נפוץ יש שורה ארוכה של גורמים שעשויים להיות אחראיים לו. במקרה של כאבי ראש ריבאונדים, התמונה די מורכבת. עד היום אין תמימות דעים בקרב רופאים וחוקרים לגבי המנגנון התרופות או באדם שמסביר בדיוק כיצד כאבי הראש הריבאונדיים מתפתחים וממה הם נובעים. יש הטוענים למשל שמדובר במנגנון המזכיר התמכרות: הגוף פשוט לומד להתרגל לרכיב הנמצא בתרופה, כשהופעת הכאבים לאחר השימוש בה היא הדרך שלו לאותת שהוא זקוק לרכיבים שהוא למד להתמכר אליהם.
עם זאת חשוב לציין שהנתונים מראים שיש כמה אוכלוסיות בעלות סבירות גבוהה יותר לסבול מכאב ראש ריבאונדי. השכיחות לתופעה גבוהה יותר, על פי הנתונים, בסביבות הגילים 50-20.

החדשות הטובות: יש בהחלט למה לעשות

אנשים רבים החווים כאבי ראש ריבאונדים לוקחים אותם כמובנים מאליהם, כמעין גזירת גורל שהם צריכים לקחת בחשבון אם הם מעוניינים להמשיך להשתמש בתרופות וליהנות מההשפעה החיובית שלהן על הגוף. הדבר יוצר מעין מעגל קסמים שמביא לכך שהאדם אמנם עשוי להשתפר מבחינה בריאותית, לפחות לטווח קצר, אולם מנגד הוא סובל מתסמינים המקשים עליו לא פחות.

אחד הצעדים העיקריים בדרך להתמודדות עם המצב הוא זיהוי התרופה אשר גורמת לאותם כאבי ראש, במטרה להחליפה בתרופה או בדרך טיפול אחרת החסרים את "תופעת הלוואי" הזו. חלק גדול מהתרופות (בעיקר תרופות מרשם) אי אפשר להפסיק ליטול בבת אחת, כך שהירידה בשימוש חייבת להיות הדרגתית ולהיעשות בהתאם להנחיותיו של הרופא המטפל. נהוג פעמים רבות לשלב את הפסקת הנטילה של התרופה עם תרופות אחרות המקלות על כאבי ראש ועשויות לעשות זאת ללא גרימת הכאבים הריבאונדיים.

עוד תוכלו למצוא טיפולים אחרים מקשת הרפואה הקונבנציונלית או האלטרנטיבית, דוגמת דיקור סיני, טווינא, שיאצו או אפילו שינויים תזונתיים. יש כיום תרופות סבתא ומיני מאכלים הידועים באפקט המרגיע שלהם על הגוף וביכולת לשכך כאבים, דוגמת חומץ תפוחים, בזיליקום, קינמון, מנטה ורכיבים אחרים.

לקריאה נוספת:
Rebound Headaches – WebMD
Stopping the vicious cycle of rebound headaches – Harvard Health Publishing
Prolonged Recovery From Rebound Headaches

מיגרנה בעקבות מחסור בויטמינים

המרכז לטיפול ואבחון מיגרנה

המרכז לטיפול ואבחון מיגרנה מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון מיגרנה, כל מה שרציתם לדעת על מיגרנה במקום אחד. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:

מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!
דילוג לתוכן