התרופות לטיפול והתמודדות עם מיגרנה

בחירת טיפול מיגרנה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון מיגרנה!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

תרופות למיגרנהמיגרנה היא מצב לא נעים, אשר יכול לגרום לכאבי ראש קשים ביותר שמשביתים מפעילות ומונעים את המשך שגרת היום יום.

כשהמיגרנה מופיעה באופן כרוני, היא פוגעת קשות באיכות החיים ומונעת מהסובלים ממנה לתפקד באופן נורמלי ולחיות חיים תקינים.

למזלם של החולים, מיגרנה מגיבה בצורה יפה לסוגים שונים של טיפול, ולאחר מספר התקפי מיגרנה כל חולה יודע איזה תרופה משפיעה עליו בצורה הטובה ביותר, ולומד כיצד להתמודד עם המיגרנה. בדומה לטיפול בסוגים אחרים של כאב, גם בטיפול במיגרנה מומלץ להתחיל עם תרופות פשוטות ובמינון נמוך, ורק אם אינן עוזרות להתקדם לתרופות חזקות יותר.

במילים אחרות, בהתקפי המיגרנה הראשונים מומלץ לנסות להשתמש בתרופות ללא מרשם רופא, ורק במידה ואינן עוזרות לפנות לרופא לקבלת מרשם לתכשירים חזקים יותר.

תרופות ללא מרשם רופא

רוב האנשים הסובלים ממיגרנה מדווחים על שיפור במצב כאשר משתמשים בתרופות ללא מרשם רופא. בחלקם הגדול של המקרים תרופות פשוטות אשר אינן דורשות מרשם רופא ואינן כוללות תופעות לוואי רבות עושות את העבודה ומספקות הקלה זמנית על הכאבים. התרופות הנפוצות ביותר ללא מרשם רופא הן:

אקמול

אחת התרופות המוכרות והפופולאריות ביותר בישראל, אשר מספקת הקלה זמנית על כאבי הראש. בדרך כלל ניתן להשתמש באקמול ללא בעיה, ובמינונים המקובלים מדובר בתרופה בטוחה יחסית אשר ברוב המקרים אינה גורמת לתופעות לוואי או לסיבוכים.

אופטלגין

תרופה חזקה ופוטנטית יותר אשר יכולה להתגבר בצורה יפה על כאבי ראש חזקים. היתרון הגדול באופטלגין הוא שמדובר בתרופה אשר ניתן לשלב אותה עם תרופות אחרות, וניתן להשתמש בה גם באנשים עם סכרת או מחלות כלייתיות.

במקרים נדירים, אופטלגין יכולה לגרום לסיבוכים במערכת ההמטולוגית (הכוללים ירידה בספירת הכדוריות בכל שורות הדם) ולכן במידה ומרגישים לא טוב לאחר השימוש הראשון בתרופה יש להגיע באופן מיידי לרופא.

NSAID

התרופות הנפוצות והמוכרות ביותר לטיפול בכאבים מכל הסוגים, אשר כוללות מרכיבים נוגדי דלקת אשר אינם סטרואידים (NSAID – Non Steroidal Anti Inflammatory Drugs). החומר הפעיל המוכר והפופולארי ביותר בקבוצה זו הוא איבופרופן, אשר משמש בתרופות רבות כמו אדוויל, נורופן, איבופן וכדומה.

מלבד איבופרופן, ניתן להשתמש בתרופות פוטנטיות יותר כמו נרוסין (מכילה את החומר הפעיל נפרוקסן), אשר יכולה לסייע לכאבים חזקים יותר. תרופות ממשפחת NSAID אמנם נחשבות ליעילות ביותר, אך הן מעלות את הסיכון לכיבי קיבה ולכן יש לקחת אותן על בטן מלאה. כמו כן, תרופות אלה לא מתאימות לאנשים עם מחלת כליות ולא מומלצות לחולי סכרת (בעיקר למטופלים באינסולין), מכיוון ששימוש בהן יכול לגרום לאי ספיקת כליות.

 

טריפטנים

טריפטנים הם תרופה הפועלת במנגנון של אגוניסטים לסרוטונין, אשר נחשבת כיום לתרופת המרשם הנפוצה ביותר לטיפול במיגרנה. בניגוד למשככי הכאבים, אשר פועלים להקלה סימפטומטית על הכאב בלבד, הטריפטנים מספקים התערבות במנגנון הפתופיזיולוגי לכאב הראש של המיגרנה, ובכך גורמים להקלה על הכאב.

הטריפטנים גורמים לשחרור חומרים אשר גורמים לכיווץ כלי דם, לחסימת מנגנון הכאב ולהפעלת הקולטנים לסרוטונין, ושילוב הפעולות של התרופה גורם בסופו של דבר להקלה מהירה על כאב הראש במקרים של מיגרנה בינונית עד קשה.

על מנת להשתמש בטריפטנים יש להיבדק אצל נוירולוג אשר יאשר שאכן מדובר במיגרנה שאינה מגיבה היטב לטיפול במשככי כאבים. התרופות ממשפחת הטריפטנים הקיימות כיום בשוק הן ריזלט (ריזאטריפטן), זומיג (זולמיטריפטן), נרמיג (נארטריפטן) ואימיטרקס (סומטריפטן, קיים גם בזריקה ובתרסיס נזאלי).

ארגוט

סוג נוסף של טיפול במיגרנה הוא תרופות מסוג ארגוט, אשר פועלים בדומה לטריפטנים וגורמים להקלה מהירה על כאבי הראש. רוב התכשירים המכילים ארגוט מכילים גם קפאין, אשר שילוב החומרים גורם בסופו של דבר להקלה על כאב הראש.

יש לציין שארגוט היא תרופה ישנה יחסית, וכיום מקובל להשתמש בטריפטנים ברוב מקרי המיגרנה ולבחור בתרופות מסוג ארגוט רק כאשר הטריפטנים לא עובדים או אצל חולים אשר סובלים מהתקפים ארוכים מיומיים, אצלם תרופות מסוג ארגוט יעילות יותר. כיום ניתן להשיג באמצעות מרשם רופא תרופות כמו טמיגרן, קפרגוט ומיגרנאל לטיפול במיגרנה ולהקלה על כאבי הראש בהתוויות המתאימות.

על טיפול מונע לא תרופתי – קראו על ההתקן חשמלי החדש >>>

מיגרנה בעקבות מחסור בויטמינים

המרכז לטיפול ואבחון מיגרנה

המרכז לטיפול ואבחון מיגרנה מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון מיגרנה, כל מה שרציתם לדעת על מיגרנה במקום אחד. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:

מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!
דילוג לתוכן