מיגרנות וגלולות למניעת הריון

בחירת טיפול מיגרנה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון מיגרנה!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

גלולות ומיגרנהגלולות למניעת הריון יכולות להחמיר את כאבי הראש של המיגרנה, אך יכולות גם לשפר את המצב או כלל לא להשפיע עליו.

התגובה של השימוש בגלולות למניעת הריון היא אינדיווידואלית, וקשה מאוד לחזות את האפקט של הגלולות על המיגרנה.

אחד הטריגרים המשמעותיים ביותר להופעת מיגרנה הוא שינויים הורמונליים, ולכן שימוש בגלולות למניעת הריון (המכילות הורמונים) משפיע במקרים רבים על ביטוי המיגרנות.

במקרים רבים, מיגרנה תופיע אצל נשים המשתמשות בגלולות למניעת הריון במהלך השבוע האחרון למחזור החודשי, כלומר בשבוע בו עושים הפסקה מנטילת הגלולות. ולכן חלק מהרופאים ממליצים במקרים חריגים על נטילה רציפה של גלולות או שימוש בגלולות עם הפסקת קצרה יותר.

מיגרנות בנשים: ירידה ברמת האסטרוגן

ברוב המקרים, ירידה מהירה של רמת האסטרוגן המופיעה לאחר מספר ימים של רמת אסטרוגן גבוהה, כפי שלדוגמא קורה במהלך המחזור החודשי או כאשר משתמשים בגלולות למניעת הריון.

גלולות למניעת הריון נחשבות לגורם סיכון משמעותי להתפתחות מיגרנה – חלק מהנשים, מדווחות על כך שלא סבלו ממיגרנות לפני שהחלו לקחת גלולות למניעת הריון, וחלק אחר מספר דווקא שהמיגרנות הפסיקו אחרי שהסתיים השימוש בגלולות.

גלולות למניעת הריון מכילות הורמונים כמו אסטרוגן ופרוגסטרון, אשר תפקידם למנוע ביוץ ובכך להגן על הנשים מפני כניסה להריון. כל אישה אשר משתמשת בגלולות למניעת הריון מכירה את "תקופת ההפסקה", בה לאחר 21 ימים של שימוש בגלולות מפסיקים את נטילתן במשך שבוע. מטרת ההפסקה היא לאפשר את קבלת המחזור החודשי, ומכיוון שבתקופה זו מופיעה ירידה חדה ברמת האסטרוגן (כי כבר לא לוקחים את הגלולות), עלולה להופיע מיגרנה.

גלולות, מיגרנה וסיכון לשבץ מוחי

בשנים האחרונות עולה המודעות לגבי הסיכון של השימוש בגלולות למניעת הריון להיווצרות קרישי דם והופעת שבץ מוחי. האסטרוגן אשר נמצא בגלולות למניעת הריון מעלה את הסיכון לקרישי דם (המופיעים בעיקר ברגליים), ובשילוב עם גורמי סיכון נוספים כמו עישון, ישיבה ממושכת או משקל עודף קיים סיכון משמעותי לקרישי דם ולשבץ.

אחד מגורמי הסיכון החשובים אשר מגביר את הסיכוי לשבץ מוחי אצל נשים הנוטלות גלולות הוא מיגרנה עם אאורה. מיגרנה עם אאורה ידועה כמגבירה סיכון לשבץ מוחי, ובעוד נשים הסובלות ממיגרנה עם אאורה נמצאות בסיכון כפול לפתח שבץ מוחי, נשים הסובלות מכך ומשתמשות בגלולות למניעת הריון נמצאות בסיכון של פי שמונה לעומת האוכלוסייה הכללית.

מסיבה זו, חלק מהרופאים לא ימליצו על השימוש בגלולות לנשים בנות מעל 35 הסובלות ממיגרנה, מכיוון שבמקרה זה הסיכון עולה על התועלת.

המלצות לטיפול במיגרנה בנשים המשתמשות בגלולות

הטיפול במיגרנה הקשורה לגלולות למניעת הריון אינו שונה ממיגרנה רגילה, וכולל בעיקר משככי כאבים, קפה חזק ומנוחה בחדר חשוך. עם זאת, קיימות מספר המלצות נוספות:

שימוש קבוע בגלולות

בהמלצת רופא נשים בלבד ניתן לקחת את הגלולות ברצף, על מנת למנוע את צניחת רמת האסטרוגן ולהפחית את הסיכון להופעת המיגרנה. מדובר בפתרון זמני, אשר ניתן להשתמש בו לתקופת בחינות או לחופשה או לכל מקרה אחר בו רוצים להימנע מכאבי הראש.

טיפול תרופתי מונע

מכיוון שברוב המקרים המיגרנה תופיע מיד לאחר שמפסיקים לקחת את הגלולות, ניתן בהחלט להשתמש במשככי כאבים ביום בו מפסיקים לקחת את הגלולות. בדרך זו, השפעת משככי הכאבים תפחית את הכאב, תשפר את ההרגשה הכללית ותסייע להתמודד עם המיגרנה.

 

אולי יעניין אותך גם:

חוקרים בדקו האם קיים קשר בין מיגרנה למשקל לא תקין? – הממצאים מפתיעים

מיגרנה בעקבות מחסור בויטמינים

המרכז לטיפול ואבחון מיגרנה

המרכז לטיפול ואבחון מיגרנה מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון מיגרנה, כל מה שרציתם לדעת על מיגרנה במקום אחד. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:

מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!
דילוג לתוכן