המרכז לטיפול ואבחון מיגרנה

טיפים להתמודדות עם מיגרנה בעבודה

איך להתמודד עם מיגרנה בעבודה?סביבת העבודה עלולה לעורר הופעתה של מיגרנה ואף להחמיר את ביטוי הסימפטומים הנלווים אליה.

שילוב של מתח נפשי, תשישות, אורות בהירים ורעש הופכים את מקום העבודה לסביבה שאינה נוחה ובריאה לסובלים ממיגרנה.

למעלה מתשעים אחוזים מהסובלים ממיגרנה אינם יכולים להישאר בסביבת העבודה במהלך ההתקפים. רבים מהסובלים ממיגרנה מתביישים או חוששים לשתף את המנהל במקום העבודה באשר לבעיה ולבקש ימי מחלה על מנת שלא להפסיד את מקום עבודתם.

לספר או לא לספר?

ההחלטה האם לספר על הבעיה במקום העבודה תלויה בחומרתה, ישנם מקרים בהם ניתן להכיל את המיגרנה באופן שאינו דורש התייחסות מיוחדת אולם במקרים חמורים יותר עדיף לשתף את הממונה עליכם על הבעיה וזאת על מנת להימנע מאי נוחות והסתרה בהקשר של הצורך בימי מחלה רבים, שיתוף הבעיה עשוי להוביל להתאמות במקום העבודה העשויות להקל מאוד על הסובל ממיגרנה.

המודעות והמידע אודות מיגרנה נגיש יותר וההתייחסות אליה במקומות העבודה טובה יותר ומקלה על הסובלים ממנה לעומת שנים עברו בהן הייתה תגובה סטיגמתית אודות התופעה והתפיסה הרווחת הייתה של חוסר יכולת להתמודד עם לחצים.

במקרים חמורים של מיגרנות הגורמים להחסרת ימי עבודה רבים תיתכן זכאות לעזרה ותמיכה כבכל נכות אחרת, לכן מוטב לשוחח עם הרופא המטפל ומחלקת משאבי האנוש במקום העבודה על מנת למצוא התאמות ולממש זכויות.

מיגרנה בזמן העבודה, מה עושים?

במידה ואתם חשים בסימנים של מיגרנה המתקרבת, יש לפעול במהירות:

הימנעות מגורמים מעוררי מיגרנה בסביבת העבודה

המיגרנה מתעוררת כתגובה לגורמים פנימיים וחיצוניים וכוללת הפרשת חומרים כימיים המשפיעים על כלי הדם במוח ויוצרים את תסמיני המיגרנה. שינויים באורח החיים ובסביבת העבודה עשויים לסייע במניעת הופעת המיגרנה:

Exit mobile version